Sinthuis Boutersem

Sint hackt gemeenteraad van Boutersem

Op de jongste gemeenteraad van Boutersem gebeurde er iets vreemds. Net als de gemeenteraad van start zou gaan veranderde het beeld op het projectiescherm. Daarop verschenen plots Sinterklaas en Hoofdpiet. Via een skype-verbinding vanuit Spanje maakten zij contact met de gemeenteraad.

De Sint vroeg aan de algemeen directeur Marleen De Coster & burgemeester Chris Vervliet of Hij weer op bezoek mocht komen in Boutersem. Ook werd de vraag gesteld of de Sint en zijn Zwarte Pieten weer hun intrek mogen nemen in het Buurthuis van Vertrijk. De algemeen directeur en burgemeester waren zeer enthousiast en hiervoor gaven ze dan ook hun toelating.

''Maar natuurlijk is dat voor ons geen enkel probleem!''

~ Burgemeester Chris Vervliet

Hoofdpiet liet nog weten dat de intrede zou doorgaan op zondag 17 november omstreeks 10u. Daarop kreeg de Sint nog een hartelijk applaus en ging de gemeenteraad weer gewoon verder.

Maar we noteren alvast 17 november om 10u in onze agenda! Uit goede bron hebben we vernomen dat de Sint dit jaar niet aankomt aan het station, maar dat het op een andere locatie zou zijn. Welke locatie? Dat hield onze bron nog geheim. Wordt vervolgd!

(05/10/2019)