Sinthuis Boutersem

De Sint laat nogmaals in zijn leven kijken

We zijn de afgelopen weken in Boutersem en omstreken ontzettend verwend geweest met de aanwezigheid van de Sint. Nu heeft de Sint nog voor een laatste keer dit jaar in zijn kaarten laten kijken, vlak voor zijn vertrek, want na dit weekend zit hij terug op zijn boot naar het verre Spanje.

Iedere avond net voor het slapengaan is het tijd voor een verhaaltje, zoals waarschijnlijk bij heel veel kinderen in Boutersem ook voorvalt. Ook bij de Sint is dit een traditie geworden. Samen met alle Pieten kruipt de Sint bijeen in zijn kamer en terwijl de Sint al goed ingestopt zit in zijn hemelbed, pakt hij er zijn boek bij en leest hij een verhaaltje voor. Het is het moment van de dag waar alle Pieten het meest naar uitkijken. Na het verhaaltje gaan alle Pieten naar hun eigen bed en vertrekken ze op een reisje door dromenland om er dan de dag nadien weer volledig tegenaan te kunnen gaan.

We vragen ons hier op de Pietenredactie af wat jullie favoriete verhaaltje is. Welk verhaaltje lezen jullie papa of mama voor als jullie moeten gaan slapen? Alvast slaapzacht!

(07/12/2019)